X
+
-
+

{{ title }}

{{ title }}

Klik onderaan deze pagina op AANMELDEN en kies vervolgens voor welke deelsessie(s) je je wilt inschrijven.
Ontvangst Start Eind Datum Locatie
{{ wherewhen.formattedreception }} {{ wherewhen.formattedstarttime }} {{ wherewhen.formattedendtime }} {{ wherewhen.formatteddate }} {{ wherewhen.location }}

Plaatsen {{ seats }} {{ plaatsen }}
Plaatsen vrij {{ plaatsenvrij }}
Kosten {{ kosten }}
Soort {{ otype_label }}
Doelgroep {{ doelgroep }}
Studieduur (in uren) {{ sbu }}
Contactpersoon {{ trainerOfficerName }}
Contactpersoon e-mail {{ trainerOfficerEmail }}
Organisatie {{ trainingorganisatie }}
Trainer {{ trainerName }}
Trainer e-mail {{ trainerEmail }}
Documenten
{{ document.original_name }}

{{ message }}

X
ronde {{ round.roundorder }}
van {{ round.start }} tot {{ round.end }}

Ronde {{ round.roundorder }} Aanvang: {{ round.start }}

vol vol vol

{{ title }}

X

{{ title }}

X

E-learning in de Lerarenacademie

De e-learningcursussen van Civas Onderwijs & Kinderopvang zijn gebaseerd op een beproefd didactisch model voor e-learning met gemiddeld 4 studie-uren en ontwikkeld in samenwerking met onderwijsadviseurs en leerkrachten.

Ons doel is dat je reflecteert op je eigen handelen en onze e-learningcursussen jou helpen om de diepte in te gaan. Naast de belangrijkste theorie reiken we je ook video’s van échte lessen aan. De good-practicevoorbeelden en praktische tools kun je direct in je werk gebruiken.

 

Waar kun je de Lerarenacademie voor gebruiken?

Je kunt zelf, op een moment waarop het jou uitkomt, een e-learningcursus volgen over een onderwerp dat jou aanspreekt en jou helpt bij jouw eigen handelen. Van de gevolgde e-learningcursussen bouw je je eigen bibliotheek op in Mijn dossier. Zo heb je altijd een naslagwerk waarin je kunt kijken.

Volgen van e-learningcursussen
Zoek een cursus door op de homepage in de zoekbalk (een deel van) een onderwerp te typen en te klikken op het vergrootglas. Cursussen met dit onderwerp worden getoond. Klik daarna op de gewenste cursus en op MEER INFORMATIE. 
Spreekt de inhoud je aan? Klik op KOOP DEZE CURSUS.  Vervolgens kun je zelf via iDeal deze cursus aanschaffen en volgen. 

Samen een cursus volgen? 
Spreek dan een tijdstip af waarop je allebei inlogt. Je kunt dan via de chatfunctie informatie uitwisselen tijdens het maken van de cursus. Vul op de homepage in Mijn profiel jouw gegevens verder aan om collega’s te vinden, voor bijvoorbeeld een bepaalde expertise. De chatfunctie vind je onderaan op de homepage.

 

Cursusaanbod in de Lerarenacademie

Op de homepage staat een overzicht met onderwerpen waaruit je kunt kiezen. Bijvoorbeeld over:

 • Onderwijs en kinderopvang: Didactische & pedagogische vaardigheden / Passend onderwijs & verdieping / Professionele ontwikkeling / Taal, rekenen en lezen / 21e-eeuwse vaardigheden en ICT  
 • Podcasts: Interviews met belangrijke onderwijsdenkers over diverse onderwerpen.
 • Notendoppen: Korte cursussen (ca. 2 uur) om snel kennis te maken met een onderwerp of je bestaande kennis op te frissen.
 • Kindermishandeling & sociale veiligheid: Korte cursussen (ca. 2 uur) van de AUGEO Foundation.
 • Leerblokken digitale vaardigheden: Leerblokken (ca. 30 minuten) in samenwerking met Edutrainers.
 • Stichting leerKRACHT: In 1 à 2 uur kennismaken met de verbeteraanpak van Stichting leerKRACHT.

 

Je kunt ook cursussen vinden door op de homepage in categorieën te zoeken op doelgroepen, zoals: leerkracht, intern begeleider, schoolleider, 
onderwijsassistent, pedagogisch medewerker en medezeggenschap.

 

Cursusoverzicht: KLIK HIER en vind in één overzicht alle cursussen per onderwerp / doelgroep.

Catalogus: KLIK HIER en vind een korte beschrijving per cursus.

Aan de slag met een cursus:

De cursus van jouw keuze kun je volgen en afronden met een toets. Bij een succesvol resultaat ontvang je in Mijn dossier een certificaat. Bij een onvoldoende resultaat volgt een bewijs van deelname; je kunt dan eenmalig de hertoets maken.

Hertoets aanvragen:

Mail jouw verzoek naar de helpdesk: onderwijs@civas.nl en vermeld jouw gebruikersnaam en titel van de cursus. Wij zullen daarna de hertoets activeren en  jou een mail ter bevestiging sturen.

Kies voor een eigen schoolacademie

Scholen en besturen kunnen kiezen voor een schoolacademie in eigen huisstijl met daarin ons complete cursusaanbod voor leerkrachten, onderwijsassistenten, ib'ers, pedagogisch medewerkers, MR-leden en schoolleiders.  Een schoolacademie biedt ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met blended teamleren en om scholingsbijeenkomsten in het Scholingsplein in te voeren en te beheren.

Blended teamleren met een schoolacademie
Met blended teamleren werk je samen aan het beste onderwijs voor elk kind en bereik je efficiënt en effectief je doelen. De stappen in het kort:

 1. Kies een onderwerp uit het jaarplan en kies een e-learningcursus die daar bij past. Plan een fysieke bijeenkomst.
 2. Onderzoek (individueel of in groepjes) naar wat werkt en laat alle teamleden de bevindingen noteren. Maak een groep aan in de chatfunctie.
 3. Diep het onderwerp verder uit en bepaal of je de gehele e-learningcursus hiervoor nodig hebt of dat het volgen van een deel van de cursus voldoende is. Leg je resultaten vast (in bijvoorbeeld een good practice).
 4. Maak afspraken over de toepassing in de praktijk. Leg de resultaten van de fysieke bijeenkomst vast (formuleer SMART) en deel deze met de teamleden. Zorg dat er voldoende context is, zodat alle (nieuwe) teamleden aan de slag kunnen.
 5. Plan vervolgafspraken in en bepaal of de doelen behaald zijn of bijgesteld moeten worden. Leg nieuwe afspraken op een herleidbare manier vast. Laat nieuwe teamleden de cursus volgen en deel afspraken.

.

Scholingsplein met een schoolacademie
De school(directeur) kan eigen scholingsbijeenkomsten, zoals workshops, cursussen en trainingen in het Scholingsplein invoeren en beheren. Deelnemers kunnen zich vervolgens hiervoor aanmelden. De status en verwerking van de aanmeldingen zijn in het Scholingsplein te monitoren.  Als deelnemer kun je in Mijn dossier de status van jouw aanmelding zien. 

Wil je meer weten over een schoolacademie? Mail dan naar de helpdesk. Onze adviseurs informeren je graag.

 

Helpdesk

KLIK HIER voor antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ).

Heb je (andere) vragen over de Lerarenacademie?
Mail dan naar de helpdesk: onderwijs@civas.nl en vermeld je gebruikersnaam.

We proberen binnen 24 uur te reageren op je vraag. Tijdens kantooruren kun je ons ook telefonisch bereiken op (0596) 85 54 51.

 

0.00.00
; )

Aanmelden


Voer uw voornaam in
Voer uw achternaam in
Geef uw geslacht aan
Voer een geldig e-mailadres in Uw email bestaat al kies een ander
Voer uw functie in

Uw gegevens zijn volledig
Vul alle verplichte velden in

Aanmelden


Je bent aangemeld, er is een mail naar jou verstuurd met je inloggeggevens.
Kijk in je spam als je de mail niet in je inbox hebt aangetroffen.


Aanmelden


Er is iets mis gegaan bij je aanmelding
Neem contact op met de helpdesk tel 0596 - 85 54 51.